22 November 2012

“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan


“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan

Nama saya lukman (bukan nama samaran), saya seorang orang. Saya tahu saya dah empat bulan tak tulis sebijik entri pun kat blog ni so pasal tu lah introduction kali ni saya kenalkan diri semula dengan seberapa awkward dan innesennya. Yelah, manalah tahu ada antara anda-anda ini yang sudah lupa dengan saya lelaki marhaen berjanggut ni .

 “beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan
Lalu aku jawab“………………..”-@lukmanawaluddin

2 minggu bero, 2 minggu aku dapat mesej sama je dari sakinah tapi aku tak beli-beli lagi tiket tu. Ohya btw ini kali kedua aku pegi zero2hero, kali pertama hari tu jun 2012 dan secara ikhlas nya lah, aku pegi sana hari tu bukan dengan hati yang terbuka haahaha. Masa tu sofya yang ajak aku. Sofya ni legend orangnya kalau marah boleh tahan garang jugak, tapi tak payah lah cerita pasal tu pasal entri ni bukan nak describe sofya pun hahahha. So bulan jun hari tu aku datang dengan amin wafiy, niat? Niat nak bercuti-cata di gambang resort. Lepastu kat sana jumpa sorang lagi lelaki yang niat sama terbabas macam kami, qadir yang sekarang dah jadi tunang orang pun. Oleh kerana niat yang jauh terpesong tu makanya sedikit sangat aku dapat masa event tu. Dan ada satu slot tu kitoran saja masuk lambat. *sori sakinah, sori sofya*

Ahhhh??? Kenapa aku cerita pasal event bulan 6 pulak ni. Fokuss lukman fokussss.

aku tahu blog aku bosan. so aku cuba indahkan suasana dengan kepandaian google ini mentranslet melayu.

“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan
Lalu aku jawab“nanti lah kejap. RM310 kot mahal weii”-@lukmanawaluddin

Aku bukan jenis kedekut sangat. Tapi aku jenis cuba untuk berkira-kira dengan investment yang aku buat. Kalau ada apa2 yang melibatkan pun aku akan fikir sepurnama sebelum buat keputusan. Dan waktu tu mula la dalam kepala otak aku ni mempersoalkan perlu ke beli dengan nada semacam menyalahkan diri sendiri. Tetiba pulak ada suara halus membisik ke telinga aku “jangan lah beli, kalau bejoli boleh kenyang kut”, yang anehnya bahasa tu bahasa melayu lingua franca bukannya bahasa-bahasa kod Hammurabi yang bagi aku lagi cool hahahaha.

Zero2hero kali ni aku dating serius sikit. Nak menampakkan aku serius tu sehingga aku tak kesah nak satu bilik dengan sape pun. Kalau dulu kemain ajak wafiy semata2 malas sebilik dengan stranger. Bas kitorang gerak jam 3.30 pagi. Yes you read it right! 3.30 am. Masa ni kambing kat kampong aku pun tido lagi kut. Dan sampai ke gambang ETA jam 7.30 pagi. Dan u know what. From my first step at that hall aku dah kagum dengan bilangan kerusi yang wujud dalam tu. Mak aii 3500 kot!
nampak tak raut wajah serius aku tu?



And the list goes on.

Satu demi satu buat aku kagum. Aku ni jenis budak nerd jugak tapi kat kelas boleh tahan besar mulut aku nganga kalau aku menguap bila cekgu-cekgi mengajar. Tapi kali ni dengar sharing dan talk kat zero2hero langsung tak rasa ngantuk! Amejing kau! Start from Ibu dame sampailah at the end of the programme. Memang rugi gile weh tak pegi bak ang! Miming siuk gilak ni *accent sabah*.

“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan

Sekarang baru aku tahu kenapa sakinah ni suruh aku beli tiket cepat2. Dan sekarang baru aku menyesal kenapa aku tak beli cepat. Dan sekarang adalah masa yang terbaik untuk kamu-kamu yang tak pegi tu rasa menyesal kenapa tak pegi hahahahahaha!
ini lah dia @sakinahridzuan . muka macam kanak-kanak je tapi matang mengalahkan isteri orang hahaha.

“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan

Lepasni kalau sakinah suruh aku beli tiket pegi event aku akan beli tiket cepat2. Pasal aku tahu aku takkan rugi. Dan aku tahu apa yang aku sepatutnya jawab bila sakinah Tanya lagi.

“beli tiket zero2hero cepat”-@sakinahridzuan
“okey boss”-@lukmanawaluddin

Eh kejap. Sepatutnya aku nak tulis pasal sharing ibu dame. Tapi melalut ke tiket ni kenapa? Ahh tak kesah lah malas nak backspace lagi! Lain kali aku tulis pasal tu lagi hahaha.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh lupa, sedikit update dari saya selepas 4 bulan terpisah ini, saya sekarang sudah taff. Six pack aku dah mengantikan one pack dengan start now pack. Hahahhahahahah tapi aku belum kahwin lagi -___-‘*tetiba*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pesanan dari penaja : serius tak rugi invest duit sikit untuk pegi apa-apa event herbalife. its worth every penny. best gila sampai aku boleh letak setaraf penting dengan kursus kahwin hahaha. so sekarang soalannya, siapa nak pegi spectacular 2013 januari ni angkat mouse masing2!

"beli tiket spectacular cepat"-@sakinahridzuan
 *susah jugak siapkan satu entry kat blog selepas bersara 4 bulan ni.
malulah i.

1 ulasan:

  1. hahahaahahahhh untunglah bnyak duit nk buat modal. kbai

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...