12 Februari 2011

berambus la kau!!

shuh...shuh..pegi main jauh2...

ini bukan tempat kau..bukan kelayakan kau..tidak sesuai untuk kau..
jadi..BERAMBUSLAH KAU!!!

iya..kau yang sedang membaca..jangan kau toleh kiri dan kanan lagi..aku sedang becakap untuk kau..kerana kita berbeza..,

aku dan kau..,berbeza


aku bukan sepertimu lagi..aku lain..kau lain..iya..aku tahu kau manusia dan aku juga tidak mahu mengaku binatang hatta panda yang comel sekalipun..tapi dari segi yang lain kita tetap berbeza.

ahh..kau jangan berdalih lagi..aku ini gelap..,okeh..,mungkin kulitku tidak gelap seperti sawo terbakar..tapi hati ku..isk..,hitam pekat..,mungkin sesuai untuk dijadikan dakwat pen kerana pekatnya dan likatnya kehitaman itu..,kalau di dunia maya ini..,warna hitam diberi kod number #00000..,mungkin itu kod hati ku..,atau mungkin negative value

aku tahu kau sedang senyum sekarang..betul kan?.,kerana kau setuju dengan picitan2 ku terhadap keyboard ini..,hipotesisnya mudah..kita berbeza;dek kerana paras iman ilmu dan amal kita..,lihat..kau masih tersenyum..,(sori kalo kau x senyum sebenarnya)

apa yang aku nak nyatakan disini cukup simple..aku harap..,sangat mengharap..,kau faham taipan ku ini..,

tolong jangan datang neraka..,kerana kini neraka sudah penuh..,firaun,qarun,abu lahab,dan aku..,barisan calon neraka..,sudah penuh neraka ini..,itu belum kau kirakan lagi dengan kafir dan yahudi lagi

aku berharap sangat..,kepada kau..,yang sedang membaca..,walau sebenarnya aku tidak pasti blog ku ini berpengunjung atau tidak..,tolonglah..
jangan cuba melakukan apa2 yang akan membooking anda ke neraka

tolong ok..,please..,aku harap sangat..,kerana aku tahu kau boleh..,kerana kau dah buktikan dengan aku..,tolonglah..,mengharap sangat..,

ingatlah kawanku..,aku dan kau lain..,FAHAM??..,

jadi bila kau berjumpa aku..,kalau kau tidak keberatan..,tolonglah aku..,pimpin aku..,jika kau ada masa untuk aku..,aku hanya meminta tolong..,tidak mengapa kiranya kau sibuk..

tapi aku harap..,sibuk kau itu bukan seperti sibukku..,ya..,aku juga sibuk..,terlalu sibuk sehinggakan melupakan tuhanku..,all the times..,aku buka akaun maybank..,buka lagi gmail.,kemudian menunggu update dari facebook dan emelku..,menunggu duit datang..,dan jika cukup..,kuota duitku itu hampir semuanya dilaburkan untuk saham dunia juga..,mula mencari2 di google..,dengan keyword yang semuanya duniawi..,nokia n900,honda cbr 250r..,duit..,dunia dan dunia..,kalau bukan membuka web zina..,

sudahla..aku tak fikir pun aku cakap dengan kau tentang diriku itu sesuatu yang berguna..,pasal kau pun tahu siapa diriku ini kan??..aku kotor..,aku berdarah..,aku duniawi..,aku sang egois..,kau tahu kan??..see..aku tak payah cakap semua tu..kau dah tahu..,

aku ulang balik pesanan ku ini untuk kau..,bukan untuk kau sekadar hafal..,dan lekatkan di peti ais,mahupun kau post di fesbuk..,tapi aku mahu..,kau amal..,bolehkan??terimakasih..,tapi ingat..jangan kau buat pasal aku..,pasal Allah lihat apa yang aku buat..dan nilai..,sama jugak..,Allah lihat apa kau buat..,dan nilai

SILA JANGAN REGISTER DIRI ANDA UNTUK VACATION KE NERAKA..

kerana neraka sudah penuh..,tapi syurga itu sangat luas..,kau jangan bimbang comfort level kat sana...,aku jamin..,

jangan lupa ok??syurga,,tingkat 8 ek..

p/s:aku harap..jika kau masih ada masa..,dan tidak sibuk..,sebelum aku jadi mayat..,atau kau jadi mayat..,doakan aku k?.pliss..,aku pun meliur gak nak masuk syurga..,aku akan cuba..,aku usaha..,tapi aku harap doa dari kalian..,pembaca ketik2 keyboard ku..,walau mungkin aku tidak kenal kau..

kau..,terima kasih..,jangan lupa k..,
aku sudahi dengan pantun untuk kau..,

jika takut dilambung neraka..,
jangan berzina dimana-mana

oyeah!!!!

9 ulasan:

  1. abdullah muhibudin12 Februari 2011 8:25 PTG

    ceh..ko tulis macam kau mara la kat starting entry

    BalasPadam
  2. hehe. bagusnya. kita memang beza. ko bagi peringatan, sy x. ko cakap pnjg lebar buat org sedar, aku cakap pnjg lebar buat lwak bodoh. anyway, insyaAllah. n tengs.

    BalasPadam
  3. memang la kita beza..dari nama ko pn sy taw kita beza..saya lelaki..jangan persoalkan

    BalasPadam
  4. spoil bh oyeah tu.ko pk ko tgh konsert ka apa..(skdr ulasan smata2)

    BalasPadam
  5. ayus lina-bila alquran dan zikir dilupakan ..oyeah bermain di lidah..haha

    BalasPadam
  6. pndai pulak dy mngaku.adedei..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...